Ferito materiaalia

Tuo esille omia tekstejäsi, taidettasi tai muuta osaamistasi muiden arvioitavaksi.

Valvoja: Leona Furmy

ViestiKirjoittaja Mr. Crowley » Ke Kesä 07, 2006 1:53 pm

Yleensä suhtaudun hieman varauksellisesti digitaalisen kuvankäsittelyn ja perinteisen piirtämisen yhdistelmiin, mutta tässä uusimmassa työssäsi se ei ainakaan hyppää minun silmilleni.

Vilkuilin myös aiempia töitä ja pidin varsinkin tussitöistä, joissa oli mukavaa karheutta. Myös kannen siluettihahmot olivat todella hienoja, mutta toimisivat ehkä paremmin piirrtettyä/maalattua taustaa vasten.
Avatar
Mr. Crowley
 
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2005 11:55 pm
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Sami.M » Pe Joulu 22, 2006 4:02 pm

Tänään piirtelin hieman musteella. Lopuksi skannaus ja koneella editointia ja suurimpien mokien siistimistä.
Kivi
Avatar
Sami.M
 
Viestit: 520
Liittynyt: Su Syys 12, 2004 8:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Balrogofmoria » La Joulu 23, 2006 1:20 am

Onkos tuo kartta tehty jollain ohjelmalla, jos on niin millä? Hyvää jälkeä, välittyy aikas hyvin pelitunnelma.
Balrogofmoria
 
Viestit: 285
Liittynyt: La Heinä 10, 2004 6:07 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Sami.M » La Joulu 23, 2006 4:40 pm

Juu ei sitä käsin ole väännetty :) Ensin tussilla ääriviivat, sen jälkeen skannaus ja editointia Paint Shop Prolla.
Avatar
Sami.M
 
Viestit: 520
Liittynyt: Su Syys 12, 2004 8:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Sami.M » To Joulu 28, 2006 4:27 am

Esittelen kuluneen yön tylsyyden tuotoksia:

Huuto on yhä keskeneräinen työ ja tarkoitus olisi viimeistellä tuo siten että matsaajat ovat iskeneet kilvet vastakkain ja toinen leikkaa tämän tyypin jalan auki polven takaa miekallaan (manööveri jota Guy Windsor demonstroi -06 Conin viikinki demonstraatiossaan jos joku muistanee). Tavallista suurempana piirtämäni kuva onnistui mukavasti vastoin odotusteni (yleensä suuret kuvat menevät minulla helposti epäsuhtaisiksi tai vaadittava yksityiskohtaisuus on yksinkertaisesti liikaa taidoille ja hermoille)

Kahva tarkoitus oli esitellä lukijoille Agerin heimojen aseiden koristelutyyliä. Yritin saada kahvasta alunperin luumaisen, mutta homma ei toiminut. Lisäksi "kaiverrukset" eivät ole lainkaan kolmiuloitteisia niinkuin pitäisi. Tietokoneella editointi pelasti tuhoontuomitun yrityksen osittain. Jokatapauksessa kuva antanee suuntaa siihen mitä haen jatkossa.

Kaide on melko pelkistetty. Raskaasti varustautunut soturi veryttelee jalkaansa laivan kaiteella katsellen etäämmällä näkyvää saarta. Tyypillä on kilven lisäksi jostain ihmeensyystä kahdenkädenmiekka selkänsä takana. Kuvassa ongelmana on se että miekkakäden asennon ja oudosti muotoillun sotakypärän takia katsoja voi luulla pikaisesti miehen olevan rintama suunta katsojaa kohti.

Osumat on tämän illan viimeinen ja oma suosikkini. Jostain syystä graaffisesti väkivaltaiset kuvat ovat aina hauskimpia piirtää. Olen tyytyväinen molempiin kuviin koska normaalisti hankalat liikkeen suunnat onnistuivat mukavasti. Jopa harvinainen kasvokuva oikealla on poikkeuksellisesti kohtalaista tasoa, tyypin naamalta paistaessa lievä yllättynyt ilme. "Lopetus asento" on tuttu monesta anime-sarjasta joista röyhkeästi idean kyseiseen piirrokseen ammensin.

Itse prosessista lyhyesti. Kuvat väsäilin Pilotin 02 mustekynällä. Lopuksi skannaus ja editointia/varjostelua Paint Shop Prolla (paitsi Huuto kuvassa, joka on yhä kesken). Tajusin tuossa suureksi järkytyksekseni että en ole vielä ostanut tarkempaa 01 mustekynää. Jatkossa piirtelen todennäköisesti lisää lähikontakti piirustuksia. Kasvojen piirtämisen koitan kiertää kasvonaamioilla, kuvakulmilla ja naamaa suojaavilla kypärillä. Piirtäessä huomaan jatkuvasti että panssariosat on lähes mahdoton saada näyttämään puisilta tai nahkaisilta. Jotkin panssarit näyttävät täysin metallisilta, joka tietenkään ei ole tarkoitus.

[Edit: 28.12 klo:22:00]
Taistoa kuvat valmistuivat juuri editoinnista. Piirroksissa ei sinällään ole mitään erikoista aikaisempiin. Halusin tehdä ensimmäisen kuvan jossa käytettäisiin pienempiä heittoaseita. Niinpä valitsin raskaat heittoterät jotka ovat varteenotettava hyökkäys ase. Heittoterillä ei tee lyömäasetta vastaan lähitaistelussa yhtään mitään, mutta aseet omaavat erinomaisen läpäisykyvyn valtaosaa panssareita vastaan. Niinpä ase on mainio ensiase, jonka jälkeen otetaan pääase käteen.

Keskimmäisessä kuvassa onkin sitten tämän illan verisintä taiteilua. Suunnittelin alunperin että tyyppi huitaisisi tapparalla, mutta päädyin kahdenkädenmiekkaan joka saattaa näyttää tutulta jos vertaa "Kaide" kuvaan. Editointipuolella onnistuin mielestäni hyvin varjostamaan kuperan pronssikilven jota huono-onninen soturi käytteli. Huomatkaa halkeama ja haava jotka antavat viitteitä iskusuunnasta. Se miksi tyyppi ei suojautunut erinomaisen kilpensä taakse jää kuvassa mysteeriksi.

Viimeisin kuva onkin sitten herkullinen koska halusin luoda kuvan joka antaa aihetta moraalikäsitysten pohdiskeluun. Tapahtumahan on moraalisesti arvelluttava Feriton maailman mittapuun mukaan. Onko hyökkääjä aikeissa surmata vastustajansa? Olisiko hänellä siihen oikeus? Todennäköisesti lievästi haavoittunut soturi on maassa ja pahasti alakynnessä nahalla vahvistetun puukilven ollessa pahasti haljenneena. Niin tai näin, tyyppi päättää tavoitella lähelle katkennutta jalkaväenpeistä.
Avatar
Sami.M
 
Viestit: 520
Liittynyt: Su Syys 12, 2004 8:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Sami.M » Su Maalis 04, 2007 8:12 pm

Lyijykynällä tehty luonnostelma jonka tussaan luultavasti jossainvaiheessa. Melkolailla editoimaton, mitä nyt tein taustan skannauksen jälkeen puhtaan valkeaksi.

Haaste
Avatar
Sami.M
 
Viestit: 520
Liittynyt: Su Syys 12, 2004 8:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Marghos » Su Maalis 04, 2007 8:46 pm

Yksinkertaisen tyylikäs ja jo näinkin ja melkolailla komeaa katsottavaa, mielenkiinnolla odotan miltä näyttää tussattuna...
"Ihmeitä tapahtuu sillon tällön, mutta kyllä niitten etteen suap tehä mahottomasti töetä."
Avatar
Marghos
 
Viestit: 2123
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2004 11:34 pm
Paikkakunta: Kuopijosta, Savon syvämmestä ja mualiman navasta.

ViestiKirjoittaja Sami.M » To Marras 29, 2007 11:32 pm

Pari nopeaa tussausta joissa muutama räikeä moka jotka saataneen rankalla editoinnilla korjattua: Tussauksia

Vesivärein hysätty rannikkomaisemakuva: Maisemakuva

Vesivärityö Etelä-Australialaisen BIN 28 punaviinin ja hyvän taustamusiikin opastuksella luotuna: Tuhkaa
Avatar
Sami.M
 
Viestit: 520
Liittynyt: Su Syys 12, 2004 8:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ferito materiaalia

ViestiKirjoittaja Sami.M » To Maalis 18, 2010 11:33 pm

Jahas. Kolme vuotta taukoa :D

Väkersin aikanikuluksi koneella rantakielekkeen.
Avatar
Sami.M
 
Viestit: 520
Liittynyt: Su Syys 12, 2004 8:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ferito materiaalia

ViestiKirjoittaja Taustavoima » Pe Maalis 19, 2010 12:33 pm

Mietinkin Feritoa tässä yksi päivä. Onko tämä proggis vielä ns. putkessa eli ns. tuloillaan? Missä mennään pelisuunnittelun osalta?
Blogini aiheita ovat kirjoittaminen ja kirjallisuus.
Avatar
Taustavoima
Moderaattori
 
Viestit: 1445
Liittynyt: Ti Syys 14, 2004 7:56 pm
Paikkakunta: Turku

Edellinen

Paluu Omat tuotokset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron