Scifi kirjallisuus?

Asiallinen keskustelu pelaamiseen liittymättömistä aiheista.

ViestiKirjoittaja MKH » Ti Touko 17, 2005 12:23 pm

Enpä ole kauheasti lukenut, koska en ole löytänyt mitään itseäni kiinnostavaa.

Voitteko antaa suosituksia henkilölle, jota kiinnostaa cyberpunk-genre, Matrix-leffatrilogia ja Shadowrun? Elikkä jotain toimintatäyteistä luettavaa "lähitulevaisuuden tapahtumista"?
- Pride - Wrath - Greed - Envy - Sloth - Gluttony - Lust -
That's pretty much the description of me, compressed into seven words.
Avatar
MKH
 
Viestit: 157
Liittynyt: To Joulu 23, 2004 11:40 pm
Paikkakunta: My own little F'd-up world

ViestiKirjoittaja Chrisle » Ti Touko 17, 2005 12:28 pm

Rautahermot ja Kun Painovoima Pettää (Effinger) on sieltä helpoiten ropeen sovellettavimmasta päästä ehkä. Jälkimmäinen ei ole mikään kaunokirjallisuuden huippu kylläkään.

William Gibsonin teoksiin kannattaa ehdottomasta tutustua jos kyseinen genre kiehtoo. Samoin Sterlingiä voisi varmasti vilkaista, muistaakseni Brunnerillakin oli jotain kyberpunkia tarjolla ellen väärin muista.
"Tyger! Tyger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearful symmetry?"

W. Blake
Avatar
Chrisle
Moderaattori
 
Viestit: 1741
Liittynyt: To Loka 30, 2003 1:58 pm
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja SnowDog » Ti Touko 17, 2005 4:43 pm

MKH: Voi olla, että alkaa menemään taas vähän asian viereen, mutta siitä huolimatta eteenpäin! Riippuu aivan siitä, mikä kyberpunkissa viehättää. Jos erinäiset teknologiset harppaukset ja niiden vaikutus yhteiskuntaan on se juttu, niin edellä on mainittu useita sen alan teoksia, mutta Sterlingin kirjat ovat ehkä parhaiten asiaan kantaa ottavia. Mikäli systeemin vastustaminen on in, niin sitten tuo Rautahermot on hyvä kirja aloittaa. Toistaalta jos mustat operaatiot ja puolisotilaallinen toiminta on se, mikä kiinnostaa (tämähän se usein kyberissä ja Shadowrunnissakin taitaa olla), niin sitten kannattaa kääntyä lukemaan vaikkapa Andy McNabin fiktiivisiä Nick Stone -kirjoja ja enemmän tai vähemmän tositarinoita erikoisjoukkojen toiminnasta ja operaatioista (tämä oli se off-topic osa postia). Ai niin, mikäli Shadowrun itsessään kiinnostaa, niin kannattaa yrittää etsiä siihen kirjoitettua fiktiota. Niitä varmaan löytyy vielä jostain, vaikka eivät ne muistaakseni minun makuuni kauheasti olleetkaan.
"Tämä on tapa pelauttaa.
On useita tapoja pelauttaa, mutta tämä on minun tapani."

- Full Metal GM
Avatar
SnowDog
 
Viestit: 2311
Liittynyt: Ma Marras 22, 2004 5:34 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja snifti » To Touko 26, 2005 8:33 pm

Pistetäänpä vähän mielipidettä joistain sci-fi-kirjoista.

Starwarsit oli ihan luettavia, vaikka niistä en paljoa muuta muistakaan. Ne kirjat, joiden tapahtumat sijoittuivat episodien (?) 4-6 jälkeen oli kenties parhaita.

Neurovelhoa en saanut luettua kokonaan vaikka se piti äikän kurssille lukea. Että siitä voi päätellä jotain mitä pidin kirjasta. Sen kerronnassa ei vaan yksinkertaisesti pysynyt mukana, niin että tarina olisi temmannut mukaansa.

Dyynin kolme ensimmäistä kirjaa olivat kanssa ihan hyviä. Oikein tunnelmallisia kirjoja. Tosin elokuvat olivat melkein parempia varsinkin kun näin ne ennen kuin luin kirjat. Mutta neljäs kirja oli aika kauhea. Ainakin se alku minkä luin, ennen kun lopetin.

Hyperionia en ole saanut luettua. Kerran tai kaksi olen sen lainannut enkä ole päässyt pari sivua pidemmälle ennen kuin nukahdin. Ei yksinkertaisesti sytyttänyt yhtään. Tosin veli on lukenut kaikki Hyperion-kirjat muutamaan kertaan, että ei ne kait läpeensä huonoja voi olla.

Sitten oikeastaan suosittelen ainoastaan Michael Crihtonin (no, se jurassic parkin kirjoittaja kuitenkin) kirjoja: Dinosaurus Puisto, Kadonnut maailma, Saalistaja ym. Ne olivat oikein viihdyttävää matalaa sci-fiä. Niiden tieteelliset "faktat" tuntuivat tarkasti mietityiltä ja asiantuntevilta. Tiedä sitten miten totta ne oikeasti ovat, mutta kirjan sivuilla kaikki tieteelliset asiat tuntuivat ihan järkeviltä. Eli, suosittelen ainakin noita em. kirjoja matalan scifin ja pienen jännityksen ystäville.
Jokainen hetki haavoittaa. Viimeinen tappaa.
- Vanha sananparsi
Avatar
snifti
 
Viestit: 153
Liittynyt: To Touko 27, 2004 11:55 am
Paikkakunta: Pieksänmaa

ViestiKirjoittaja Haudanhenki » Pe Touko 27, 2005 2:37 pm

Kyllähän sekin menee, mutta fantasia maistuu paremmalta :D
"Kuolema on mysteeri ja hautaus on salaisuus"
-Stephen King
Avatar
Haudanhenki
 
Viestit: 343
Liittynyt: Pe Touko 06, 2005 1:43 pm

ViestiKirjoittaja Dryadi Xelena » Ma Loka 31, 2005 6:50 pm

Kirjoja on vähän hankala luokitella, kun ne voivat olla niin monipuolisia että voisivat kuulua ainakin viiteen genreen. Esim. Pernin lohikäärmeritarit on fantasiakirja joka tapahtuu tulevaisuudessa ja johon ympätty hiukan scifiä, vaikkakin aika minimaallisesti.

No mutta, olen lukenut kaikki tähänmennessä ilmestyneet Star Wars kirjat ja kyllä ne musta on tosi hyvää luettavaa... ehkä jopa parempia kuin leffat, kirjassa on se etu että siihen saa enemmän tunnetta kuin leffaan jossa tunne täytyy lukea näyttelijän kasvoilta ja tunnelmasta.....
mutta on sitä tultu luettua scifiäkin, ehkä se on niin että jos pitää fantasiasta niin luultavasti pitää ainakin osasta scifikirjoja
kaikki on mahdollista
Dryadi Xelena
 
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Huhti 26, 2005 4:07 pm
Paikkakunta: Raisio

ViestiKirjoittaja Taustavoima » Su Tammi 08, 2006 10:28 pm

John M. Harrisonin palkittu Valo jäi kesken ensimmäisellä lukukerralla, koska tyyli oli jotain aivan toista kuin odotin. Nyttemmin olen lukenut kirjan uudelleen, ja kyllähän siitä pitää täytyy. harrisonin kerronta on iste asiassa varsin mielenkiintoista ja kunnioitettavaa, kun sitä avaralla mielellä lähestyy. Avaruusoppeeraa se ei kuitenkaan teknologis-seikkailullisessa mielessä ole, vaikka takakansi niin väittääkin. Pikemminkin modernista avaruusoopperasta on kuorittu kermat päältä, ja kvanttivaahdotettu ne varmaotteisesti. Voi suositella.
Avatar
Taustavoima
Moderaattori
 
Viestit: 1445
Liittynyt: Ti Syys 14, 2004 7:56 pm
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Frozen Feet » To Tammi 12, 2006 9:56 am

Minäkin olen Valon kertaalleen lukenut, ja voin sanoa, etten tajunnut siitä halaistua paskaa. Paras lainata se uudestaan jossain vaiheessa.

Mitä tulee eri genreihin ja niiden rajoihin, niin mielestäni sci-fi ja fantasia ovat saman genren alalajeja, enkä pidä siitä että niiden välillä yritetään tehdä turhan tarkkaa eroa.
Frozen Feet
 
Viestit: 304
Liittynyt: Ti Kesä 21, 2005 5:10 pm

ViestiKirjoittaja qhorin » Pe Helmi 10, 2006 11:41 am

Dan Simmonssin Hyperion-kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat loistavia. Jokaisen Scifi-fanin tulisi lukea Hyperionit. :wink:
qhorin
 
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Helmi 10, 2006 11:00 am
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Yzneftamz » Pe Helmi 24, 2006 8:29 pm

Jaajaa... Enkös ollutkaan varsinaiseen aiheeseen vastannut? No, nyt sitten.

Jonkin verran scifiäkin on tullut luettua. Aikanaan lainasin kirjastosta yhden Burroughsin (kyllä, se Tarzan-kirjailija) Mars-kirjoista ja luin sen. Joskus aikanaan sain myös lahjaksi Asimovin Nemesiksen (loistokirja, muuten...), jonka olen lukenut jo muutamaan otteeseen. Myös Adamsin Linnunrataan on tullut tutustuttua, niin suomeksi kuin englanniksikin. Pratchett on kirjoittanut paitsi fantasiaa Kiekkomaailmasta, myös muutaman scifikirjan, joista Stratan omistan. Hieno tarina, ja jossain märin parempikin kuin Kiekkomaailmat, vaikka vähemmän villiä huumoria sisältääkin. Myös Wilden Vuonna 1984 on tullut luettua, ja vähän aikaa sitten luin veljeltä lainassa olleen Robert A. Heinleinin kirjan Yli-ihmisen aika (jonka maailmaa voisi muuten harkita hyvinkin ropekäyttöön). Ja nyt on luettavana John Christopherin Tripodien aika (toinen mahdollinen ropemaailma).
"Why should the world exist without me? It's not fair!" --Kuja, Final Fantasy IX
Avatar
Yzneftamz
Red Mage
 
Viestit: 1352
Liittynyt: Pe Syys 05, 2003 7:39 pm
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Marghos » Pe Helmi 24, 2006 8:38 pm

Yzneftamz kirjoitti:Ja nyt on luettavana John Christopherin Tripodien aika (toinen mahdollinen ropemaailma).


Lainasin muuten vasta pari kuukautta sitten tuon kirjastosta ja vietin muisteloiden aikaa. Kunnes sitten luettuani puolitoista osaa kolmesta kyllästyin siihen...
Mutta tuo kyseisen 'kirjasarjan' maailma voisi kyllä olla mielenkiintoinen pelipaikka historioineen ja tripodeineen.
"Ihmeitä tapahtuu sillon tällön, mutta kyllä niitten etteen suap tehä mahottomasti töetä."
Avatar
Marghos
 
Viestit: 2123
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2004 11:34 pm
Paikkakunta: Kuopijosta, Savon syvämmestä ja mualiman navasta.

ViestiKirjoittaja Chrisle » La Helmi 25, 2006 1:30 pm

Suomessa se taidettiin julkaista Tiikeri-sarjassa, mistä tulee hurjan nostalginen olo. Muistan kun pikkuvekarana niitä mökillä lueskelin. Monissa on kyllä muutakin painoarvoa kuin pelkkä nostalgia, suosittelen kyllä vilkaisemaan jos eteen sattuu.

Sen sijaan Musta Virta-sarjaan kuuluu sellaisia rimanalituksia kuin Organ Laki :wink:
"Tyger! Tyger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearful symmetry?"

W. Blake
Avatar
Chrisle
Moderaattori
 
Viestit: 1741
Liittynyt: To Loka 30, 2003 1:58 pm
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Asmodeus » Pe Helmi 01, 2008 7:35 pm

Mitä nyt vähän tulee ehdittyä luke, niin tosi vähän scifiä... Tykkään kyllä scifistä, mutta eipä ole tullut oikein vastaankaan.

MUTTA! Maatessani männäviikolla kuumehoureissani, a-viruksen kourissa varuskuntasairaalassa, tein löydön.
Tuvan ikkunalaudalla pölyttyneenä, vuonna 70-jotain suomennettu Stalker.

!!!

Juuri kun olin aikasemmin miettinyt, että "milloinkohan se stalker rope tulee ulos.. vai tuleekohan ikinä.. *huoh*.. pitäisi lukea se kirja".
Oli ihan mielenkiintoinen pläjäys. Tekstistä jotenkin huomasi, että on neukuissa kirjoitettu.. Sellaista hyvin zernobylmaista tunnelmaa alusta loppuun.
Hieman petyin, kun "Vyöhykkeiden" ilmiöitä ei kuvailtu kovinkaan tarkkaan. Muutamaa hassua kuvailtiin pääpiirteittän... Jäi liikaa mielikuvituksen varaan.
Ja suomentaja oli kingi! Ilmiöiden nimiä: hyttyskalju (painovoimakeskittymä), mustat roiskeet (mustia "helmiä"), neulat, lihamylly, tyhjiöt, velhonliekki, kikka, jne jne.
Ja joka stalkkerilla on oma lempinimi, mikä sai innostumaan ropesta ihan hulluna!
Haaskalintu, Rillipää, Juhta, Romuluu, Käheä, Puudeli, Luiseva jne..
Jokainen aina oma persoona. Täydellinen maailma ropeen...

Koittakaa burgeri saada se valmiiksi..! :oops:

EDIT: Lisäystä

... MITÄ HEMMETTIÄ!!?
STALKER ON JO JULKAISTU!!?? *repiää hiuksia päästään* (... oon tosin kalju...)
Miten mie oon ollu näin pimennossa... Pitää hankkia heti!
Yliherkkä salaliitoille
Avatar
Asmodeus
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ma Touko 17, 2004 2:27 pm
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja Olorin » Pe Helmi 01, 2008 11:37 pm

Asmodeus kirjoitti:... MITÄ HEMMETTIÄ!!?
STALKER ON JO JULKAISTU!!?? *repiää hiuksia päästään* (... oon tosin kalju...)
Miten mie oon ollu näin pimennossa... Pitää hankkia heti!

Ei vielä. Todennäköisesti Traconissa.
Avatar
Olorin
Admin
 
Viestit: 3278
Liittynyt: Ke Marras 05, 2003 11:21 am
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja Burgeri » La Helmi 02, 2008 12:53 am

Kaksi viikkoa vielä.
@samposm myöntää Burger2ille kunniamatemaatikon arvon
Avatar
Burgeri
 
Viestit: 1257
Liittynyt: To Elo 14, 2003 6:05 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Marghos » La Helmi 02, 2008 1:04 am

Burgeri kirjoitti:Kaksi viikkoa vielä.

Ah, vihdoinkin. Pitkä odotukseni siis palkitaaan....
"Ihmeitä tapahtuu sillon tällön, mutta kyllä niitten etteen suap tehä mahottomasti töetä."
Avatar
Marghos
 
Viestit: 2123
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2004 11:34 pm
Paikkakunta: Kuopijosta, Savon syvämmestä ja mualiman navasta.

ViestiKirjoittaja Winder^ » La Helmi 02, 2008 1:48 pm

qhorin kirjoitti:Dan Simmonssin Hyperion-kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat loistavia. Jokaisen Scifi-fanin tulisi lukea Hyperionit. :wink:
Kyllä. Hyperionin saaga on aivan omaa luokkaansa, ja voin huoletta suositella kaikille sci-fistä pitäville, mutta erityisesti niille jotka pelaavat Heimoja. Heimoissa kun on paljon yhtäläisyyksiä Hyperionin maailmaan.

Marghos kirjoitti:
Burgeri kirjoitti:Kaksi viikkoa vielä.

Ah, vihdoinkin. Pitkä odotukseni siis palkitaaan....
Sitä onkin jo odotettu... Kirja kannattaa kaikkien muuten lukea, se on juurikin niin loistava kuin Asmodeus kuvaili.
Winder^
 
Viestit: 131
Liittynyt: La Joulu 29, 2007 1:49 pm
Paikkakunta: Forssa

ViestiKirjoittaja Asmodeus » La Helmi 02, 2008 4:39 pm

Ei vielä. Todennäköisesti Traconissa


Äh ei näköjään. Burgergamesien sivut hämäs. Kun siellä mainitaan, että Stalker on viides julkaistu suomalainen rope, 200 sivuinen jne.

Ihmettelinkin, että miksi täällä ei ole mainostettu.

Noh, 2 viikkoa ei ole paljon :)
Yliherkkä salaliitoille
Avatar
Asmodeus
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ma Touko 17, 2004 2:27 pm
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja Locku » Ti Helmi 19, 2008 2:52 pm

Itse olen kyllä ihastunut tuohon Warhammer 40K maailmaan, joten kyllä säännöllisesti tulee noita pokkareita tilailtua. (Eilenkin pistin neljä tilaukseen)

Erityisesti tykkään James Swallowin kirjoittamasta Deus Encarminesta ja Deus Sanguiniuksesta. Blood Angelit jyrää! :cool:

Kirjoja ei kyllä suomeksi ole käännetty mutta eipä tuo minun lukunautintoa ole yhtään hidastanut. Suosittelen kyllä hyvän kielipään omaaville ja militaristisesta Scifistä tykkääville. :wink:

Tuolta voi noita kirjojen tietoja lueskella, jos joku iskee, niin Puolenkuunpeleistä kyllä myöskin löytyä.

www.blacklibrary.com
Avatar
Locku
 
Viestit: 106
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2004 9:45 am
Paikkakunta: Kemi

ViestiKirjoittaja Kingmaker » Su Huhti 27, 2008 7:54 am

Vernor Vinge. Taivaan Syvyydet ja (puoli-) jatko-osa Linnunradan Ääret. Suosittelen (joskaan en ihan nuorimmille).

Eritoten Taivaan Syvyyksien "ikuisesti" elävät kauppiaat iskivät minuun aikoinaan. Olen pitkään miettinyt, että niistä saisi hienon roolipelin.
"Now, don't you worry. The saucers are up there. The graveyard is out there. But I'll be locked up safely in there."
Kingmaker
 
Viestit: 281
Liittynyt: Ke Marras 17, 2004 9:03 pm

EdellinenSeuraava

Paluu Muu keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä