Lue tämä ensin! Foorumin yleisiä ohjeita

Asiallinen keskustelu pelaamiseen liittymättömistä aiheista.

Lue tämä ensin! Foorumin yleisiä ohjeita

ViestiKirjoittaja Olorin » Ma Helmi 16, 2009 4:39 pm

KESKUSTELUN NELJÄ PERUSSÄÄNTÖÄ

Lue huolellisesti. Luettaessa tekstiä nopeasti on helppo ymmärtää toinen väärin. Ennen kuin vastaat viestiin, tee itsellesi selväksi, mitä sen kirjoittaja todella sanoo.

Kirjoita huolellisesti. Ajattele, ennen kuin kirjoitat, ja esitä ajatuksesi mahdollisimman selvästi. Varmista tekstisi luettavuus kelvollisella suomen kielellä ja kappalejaoilla.

Älä vain puhu, keskustele. Kirjoita viestejä, jotka osallistuvat keskusteluun ja antavat sille lisäarvoa: esitä perustelu mielipide, kerro uutta tietoa, kehittele edelleen toisten esittämiä ajatuksia. Säästä lyhyet kommentit ja tokaisut irc-kanavalle tai pulinaketjuun.

Käyttäydy siivosti. Ole kohtelias toisille. Älä kiivaassakaan väittelyssä sorru henkilökohtaisiin hyökkäyksiin, loukkauksiin, ilkeämielisiin huomautuksiin, nimittelyyn, vihamieliseen tai aggressiiviseen kielenkäyttöön, riidan haastamiseen tai uhkauksiin. Mikä herättäisi paheksuntaa tosielämän teekutsuilla, ei ole tällä nettifoorumillakaan hyväksyttävää.

Kaikki selvää? Lämpimästi tervetuloa foorumille!

Alla on vielä joitakin yksityiskohtaisempia neuvoja siitä, miten Majatalossa tavataan toimia. Käytä pari minuuttia niiden lukemiseen.
Avatar
Olorin
Admin
 
Viestit: 3278
Liittynyt: Ke Marras 05, 2003 11:21 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Lue tämä ensin! Foorumin yleisiä ohjeita

ViestiKirjoittaja Olorin » Ma Helmi 16, 2009 4:39 pm

OLEELLISIA OHJEITA JA PERIAATTEITA

Uusien ketjujen aloittamisesta. Aloita uusia ketjuja rohkeasti! Tarkista kuitenkin ensin hakutoiminnolla, onko samasta aiheesta keskusteltu viimeisen vuoden aikana omassa ketjussaan – jos on, pyri jatkamaan juttua siellä. Muista ensimmäisessä viestissä esitellä lyhyesti puheen alla oleva aihe ja virittää keskustelua esittämällä aiheesta perusteltu näkemys ja/tai kysymyksiä muiden tartuttavaksi.

Aiheessa pysymisestä. Kussakin ketjussa on tarkoitus keskustella vain yhdestä aiheesta. Jos huomaat kirjoittavasi viestiä, joka ei enää sovi alkuperäisen otsikon alle, vie tämä sivuraide omaan ketjuunsa. Näin ketjut palvelevat paremmin tarkoitustaan ja saamme uusia keskusteluja.

Foorumin kehittämisestä. Tärkeää tietää -osiossa on ketju sinun ehdotuksiasi varten. Ylläpito kuuntelee mielellään ideoita ja pyrkii toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Älä myöskään epäröi kysyä tyhmiä kysymyksiä tai ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa.

Moderoinnista. Foorumin tarkoituksen ja keskustelun sujuvuuden edistämisessä ylläpitoa avustaa joukko moderaattoreita. He ovat käyttäjiä, joilla on erityinen vastuu puuttua tarpeen vaatiessa teknisiin ongelmiin ja sääntöjen rikkomiseen. Jos viestejäsi joskus moderoidaan, sitä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti – kyseessä ei ole näpäytys vaan yleisen viihtyvyyden vuoksi tehty huoltotoimenpide. Jos sinulla on kysyttävää yksittäisestä moderointipäätöksestä, älä avaa asiasta ketjua vaan ota yhteyttä Taustavoimaan yksityisviestillä. Hän selvittää asian kanssasi.

Tuplaviesteistä. Jos sinulla on jotain täydennettävää vai korjattavaa juuri kirjoittamaasi viestiin, älä lisää perään uutta vaan editoi vanhaa. Peräkkäinen viesti hyväksytään, jos ketju on jo ehtinyt vajota pois aktiivisten ketjujen joukosta. Ketjun "pinnalle nostaminen" on toisin sanoen sallittua – olettaen, että uutta sanottavaa löytyy.

Siteeraamisesta. Jotta ketjut pysyisivät mahdollisimman selkeinä ja helppolukuisina, siteeraa vastausta kirjoittaessasi kerrallaan vain se osa, johon todella viittaat (korkeintaan muutama virke). Silloin, kun vastauksesi viittaa koko viestiin, voit ilmaista asian esimerkiksi näin:
nimi kirjoitti:...


Käyttäjäkuvista ja allekirjoituksista. Ketjujen luettavuuden vuoksi käyttäjäkuvat eli avatarit voivat olla korkeintaan 100 x 100 pikselin kokoisia eivätkä ne saa olla animoituja. Allekirjoituksissa ei tule käyttää kuvia, ja niiden enimmäiskoko on viisi tekstiriviä.

Äänestystoiminnosta. Käyttäjien ei ole tällä hetkellä mahdollista lisätä itse erillistä äänestystoimintoa avaamiinsa ketjuihin. Jos ketjusi mielestäsi tarvitsee äänestyksen, voit pyytää tätä moderaattorilta yksityisviestitse. Mieti kuitenkin, tuoko äänestys todella lisäarvoa ketjulle, vai riittäisivätkö perustellut mielipiteet keskustelun aineksiksi.

Nimimerkin vaihtamisesta. Ylläpito pyytää, että valitset nimimerkkisi huolellisesti, kun rekisteröidyt. Keskustelijat tunnistavat toisensa ensisijaisesti nimimerkin perusteella, eikä sitä ole yleensä mahdollista vaihtaa. Ylläpito voi erityistapauksisssa poiketa tästä käytännöstä, jos sinulla on vaihtopyynnöllesi painavat perusteet. Kunkin keskustelijan nimimerkki voidaan vaihtaa enintään kerran.

Mainostamisesta: Massamarkkinointi, tuotteiden tai palveluiden mainostaminen, referer-linkit tai muu kaupallinen toiminta foorumeilla on kielletty. Tärkeänä poikkeuksena kotimaiset roolipelituotteiden tekijät saavat kernaasti ilmoittaa uusista julkaisuistaan Ilmoitustaulu-alueella. Yksityishenkilöiden väliselle kaupankäynnille on osoitettu oma Kirpputori-alueensa.
Avatar
Olorin
Admin
 
Viestit: 3278
Liittynyt: Ke Marras 05, 2003 11:21 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Lue tämä ensin! Foorumin yleisiä ohjeita

ViestiKirjoittaja JENNYMURSU- » Ma Kesä 14, 2010 7:20 pm

Moi!

Tässä joo oon uusi tääl, koska oon ihan hukassa ilman että ropetan, niin löysin tän sivuston. Niin jos nyt rakentelisin tässä roolipelin, niin minkälainen olisi hyvä sellainen? Ja miten se oikeastaan tehdään? :D Joo olen hieman tyhmä. JA mites näitten hahmojen ulkonäköjen suhteen ?
~ JENNYMURSU-, että, jotta, koska, kun, jos vaikka oisit mun?
JENNYMURSU-
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:17 pm

Re: Lue tämä ensin! Foorumin yleisiä ohjeita

ViestiKirjoittaja RoleHamster » Ke Kesä 16, 2010 1:16 am

Hei Jenny,
voisit aloittaa Roolipelit-osiossa uuden ketjun, vaikkapa nimeltään "Millainen olisi hyvä roolipeli?"
Viestisi jää nyt tänne väärään paikkaan pimentoon.
RoleHamster
 
Viestit: 128
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:54 pm


Paluu Muu keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron