Ampuma-aseita

Asiallinen keskustelu pelaamiseen liittymättömistä aiheista.

ViestiKirjoittaja Sir Valiant » Ti Heinä 01, 2008 3:11 pm

Kingofthehill kirjoitti:

norsukiväärillä?

7,62x39mm lävistää 4,5mm terästä ja 5,56NATO lävistää 5,2mm.

Yhden kattopellin paksuus on 0,5-1,5mm (teräs) ja 0,12-0,5mm pinnoitteet (lähde: Weckman) => 6-18mm terästä.


Tarkoitan offset peltiä, eli tuollaista painolevyä. :)


alumiinikin on melko kovaa, mutta empä rupea sen lujuuksista kiistelemään, vaikkakin kyllä olisin ihmeissäni jos moisen näkisin. 1mm alumiinipeltiä olen meinana yrittänyt kerran jos toisenkin tuhota, se kun on perusmateriaali joka työpaikalla tulee tielle. (12kpl = 1,8mm alumiinia kerroksina)
Vahvakin taipuu yksin.
Avatar
Sir Valiant
 
Viestit: 638
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2004 2:22 am
Paikkakunta: pohjantähdenalla

ViestiKirjoittaja Otus » Ke Heinä 02, 2008 5:50 pm

Meillä itseasiassa on, se tosin on tuon ukkoseni. En tiedä mikä se on, mutta toisaalta se tuo tiettyä turvaa.. Toisaalta en halua ajatella sitä.
:shock:
Se on lukitussa laatikossa ja olenkin ilmoittanu etten halua tietää missä se laatikko on. Panosten sijainnin tosin tiedän.
Allekirjoittanut ei vastaa kirjotusvihreistä
Joko syödään? <:3 )~~
Maksalaatikossa on rusinoita, tai sitten ei ole.
http://otus.xihalife.com
Avatar
Otus
 
Viestit: 696
Liittynyt: Ti Syys 30, 2003 11:37 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja MadMan » Pe Syys 04, 2009 3:00 am

Hainpa hankkimislupaa pienoispistoolille. Itselataavalle oikein, eli kyseessä on Suomen viranomaisten mukaan maailman vaarallisin asetyyppi. Tämä touhuhan on mennyt ihan naurettavuuksiin asti ja jopa perustuslainvastaiseksi. Ja vaikka vihaisi aseita ja haluaisi kieltää ne kaikki, niin silloin kun perustuslaillisia oikeuksia aletaan polkea, homma menee periaatteelliselle tasolle. Silloin jokaisen pitäisi älähtää.
Olen verrannut ampumaseuraan kuulumis vaatimusta siihen, että jokaisen ajokorttia hakevan pitäisi kuulua autoliittoon tai vastaavaan järjestöön. Autohan on väärissä käsissä tappavan vaarallinen ja sen kuljettamiseen vaaditaan viranomaisen myöntämä lupa.
Seuraan kuulumisvaatimus ei kuulemma ole perustuslain vastaista, koska ampumaharrastus on vapaaehtoista (niin on autolla ajaminenkin) ja seuran saa valita vapaasti. Kauniita sanoja, jotka eivät silti poista sitä seikkaa, että järjestäytymisen vapautta tässä poljetaan.
Käytännössä tässä ollaan tappamassa ampumaurheilua (joka on Suomen viime vuosien menestynein laji kansainvälisesti) kahden ihmisen äärimmäisten tekojen vuoksi. Ja ne jotka sanovat, että nykyteknologialla harrastuksessa ei tarvitsisi enää tappavia aseita, voivat esittää sääntömuutos ideansa vaikkapa kansainväliselle olympiakomitealle.
Englannissa käsiaseet kiellettiin kokonaan (tästäkin jotkut poliitikot ovat koittaneet irtopisteitä hankkia Suomessa) ja tulos oli, että rikollisuus lisääntyi ja Englanti katosi ampumaurheilun kartalta.
Mutta eniten tässä sapettaa tuo perustuslain polkeminen ja se miten se tuntuu saavan kansan hiljaisen hyväksynnän.
"A tattooed madman, I am hell on wheels"
W.A.S.P - Mean Man
The secret of success is to offend the greatest number of people
Avatar
MadMan
 
Viestit: 1673
Liittynyt: Ke Kesä 02, 2004 1:33 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja ithelog » Ma Syys 07, 2009 10:47 am

MadMan kirjoitti:Hainpa hankkimislupaa pienoispistoolille. Itselataavalle oikein, eli kyseessä on Suomen viranomaisten mukaan maailman vaarallisin asetyyppi. Tämä touhuhan on mennyt ihan naurettavuuksiin asti ja jopa perustuslainvastaiseksi. Ja vaikka vihaisi aseita ja haluaisi kieltää ne kaikki, niin silloin kun perustuslaillisia oikeuksia aletaan polkea, homma menee periaatteelliselle tasolle.
...
Mutta eniten tässä sapettaa tuo perustuslain polkeminen ja se miten se tuntuu saavan kansan hiljaisen hyväksynnän.


Harva hankkii autoa tappaakseen ja aika harva oikeasti tarvitsee asetta.

Kuulun niihin joiden mielestä ampumaharrastuksen todistaminen asetta hankittaessa on ihan paikallaan. Asetta voi käyttää käsittääkseni vain seuraaviin viiteen järkevään tarkoitukseen:

1) Maaliin ammunta, eli urheiluammunta, jolloin seuraan kuulumattomuus on vähintäänkin omituista, samoin aloittaminen haluamasi kaltaisista aseista.

2) Metsästys, jolloin valitsemasi asetyppi on vähintäänkin omituinen.

3) Tilan hallinta, jolloin ammatti vartijana, poliisina tai muuna voimankäyttöön oikeutettuna henkilönä pitäisi ammatillisesti perustella.

4) Itsepuolustus tai kodin puolustus, jolloin valitsemasi asetyyppi on niin ikään omituinen. Lisäksi liikutaan maastossa jossa Suomen laki IMHO on järkevämmällä pohjalla kuin USA:n oikeus karhuta käsivarsia (right to bear arms).

5) Keräily, jolloin voi hyvällä syyllä olettaa, että lupaa haetaan jollakin tavalla harvinaiselle aseelle ja/tai lupia on ennestään useita.

Ihmisestä on hyvin vaikea sanoa kenellä heittää nupissa ja missä vaiheessa. Jos tulee pienessä maistissa kesken päivän kotiin saatuaan potkut ja löytää miehensä harrastamasta vaakamamboa toisen naisen kanssa saattaa aseelle yllättäen löytyä aiemmin suunnittelematonta käyttöä. Se on tietty totta, ettei mikään ampumaseuran jäsenyys tuota mitenkään estä, mutta aseiden määrän pitäminen pienempänä vaikuttaa kyllä todennäköisyyksiin.

Siitä perustuslain polkemisesta vielä sen verran, että käsittääkseni aseenkanto-oikeus on kirjattu perustuslakiin USA:ssa, ei Suomessa.
Suomalaiset ovat kansainvälistä kansaa. He välittävätkin kanssaihmisistä ilman ään pisteitä.
ithelog
 
Viestit: 455
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 12:53 am

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ti Syys 08, 2009 1:16 pm

Harva myöskään tarvitsee autoa, kielletään nekin ilman erityishakemusta. Samalla minulta voi ottaa kirveen ja sahan pois, koska en pilko puita. Kirveellähän tapetaan useammin kuin aseella ja sahalla sitten pilkotaan ruumis. Samalla poliisi voisi miettiä, miksi oikein tarvitsen usean terävän keittiöveitsen, koska yksi tylsäkin käy. Autostani voi ottaa tunkin pois, sillä silläkin tiedetään tehneen väkivaltaa. Antaa tiepalvelun erityisluvalla sitä käyttää. Niin, ja nakki pois miehiltä joko 2 lapsen jälkeen tai ellei ole naimisissa 21 ikävuoteen mennessä tai saanut lapsia 35 ikään mennessä, niin ei tapahdu raiskauksia niin paljon. Alkoholi pois myynnistä, se sitä väkivaltaa aiheuttaa. Tietokonepelit on kiisteltyjä väkivallan aiheuttajia, joten nekin on hyvä kieltää varmuuden vuoksi. Baaritappeluissa käytetään nyrkkejä, nekin pois, on kuitenkin robottiteknologia yleistynyt.

Asiaan. Aseen hankkimislupaa voisi kiristää esimerkiksi psykologisella testillä. Uskon, että nuorien ammuskelussa ei ongelma ole pyssy vaan ympäristö. Ja tämä on varmaa tietoa. Minä saisin aseen halvemmalla kuin aseliikkeestä ja vielä ilman lupahankintoja. Kieltäminen ja rajoittaminen aiheuttaisi laittomien aseiden leviämisen, niitä kun saa tälläkin hetkellä jo helposti.
saya menjalani kehidupan sebagai ☆Vampir Cyber☆
http://cradleofrabies.blogspot.com/
Avatar
Thaumiel_Nerub
 
Viestit: 514
Liittynyt: Ti Tammi 30, 2007 11:11 am
Paikkakunta: Pohjois-Satakunta =)

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja MadMan » Ke Syys 09, 2009 8:07 am

ithelog kirjoitti:Harva hankkii autoa tappaakseen ja aika harva oikeasti tarvitsee asetta.


Harva hankkii myöskään asetta tappaakseen (muita kuin riistaeläimiä).

ithelog kirjoitti:Kuulun niihin joiden mielestä ampumaharrastuksen todistaminen asetta hankittaessa on ihan paikallaan. Asetta voi käyttää käsittääkseni vain seuraaviin viiteen järkevään tarkoitukseen:

1) Maaliin ammunta, eli urheiluammunta, jolloin seuraan kuulumattomuus on vähintäänkin omituista, samoin aloittaminen haluamasi kaltaisista aseista.


En väitä etteikö harrastuksen todistaminen olisi paikallaan. Ampumaseuraa siihen ei kuitenkaan tarvita ja seuraan kuulumisen vaatimus rikkoo yhdistymisenvapautta vastaan. Ja se on kirjattu Suomen perustuslakiin.
Miksi aloittaminen .22 itselataavalla käsiaseella on outoa jos harrastaa urheiluammuntaa? Kyseinen asehan on esimerkiksi oman kansallisen lajimme pienoispistoolin asetyyppi. Sitä käytetään myös naisten ja nuorten urheilupistoolissa.

ithelog kirjoitti:2) Metsästys, jolloin valitsemasi asetyppi on vähintäänkin omituinen.


En ole hakenut lupaa kyseiseen aseeseen metsästysperusteella.

ithelog kirjoitti:3) Tilan hallinta, jolloin ammatti vartijana, poliisina tai muuna voimankäyttöön oikeutettuna henkilönä pitäisi ammatillisesti perustella.


Tottakai, jos olisin sillä perusteella lupaa hakenut.

ithelog kirjoitti:4) Itsepuolustus tai kodin puolustus, jolloin valitsemasi asetyyppi on niin ikään omituinen. Lisäksi liikutaan maastossa jossa Suomen laki IMHO on järkevämmällä pohjalla kuin USA:n oikeus karhuta käsivarsia (right to bear arms).


Kodinpuolustus perusteella ei asetta kyllä ole Suomessa saanut varmaan koskaan. Enkä millään niin typerällä perusteella edes yrittäisi lupaa hakea.

ithelog kirjoitti:5) Keräily, jolloin voi hyvällä syyllä olettaa, että lupaa haetaan jollakin tavalla harvinaiselle aseelle ja/tai lupia on ennestään useita.


Asekeräily on oma juttunsa ja siihen on omat keräilylupansa jne. Asekeräilystä ei ole tässä puhe tai kyse.

ithelog kirjoitti:Ihmisestä on hyvin vaikea sanoa kenellä heittää nupissa ja missä vaiheessa. Jos tulee pienessä maistissa kesken päivän kotiin saatuaan potkut ja löytää miehensä harrastamasta vaakamamboa toisen naisen kanssa saattaa aseelle yllättäen löytyä aiemmin suunnittelematonta käyttöä. Se on tietty totta, ettei mikään ampumaseuran jäsenyys tuota mitenkään estä, mutta aseiden määrän pitäminen pienempänä vaikuttaa kyllä todennäköisyyksiin.


Aivan oikein. Miten lääkäri voi sanoa onko joku vaarallinen itselleen tai muille jossain tilanteessa tulevaisuudessa? Ei voikaan, kellä tahansa voi alkaa viirata nupissa, vaikkapa tilanteessa jonka itse mainitsit. Miksi sitten viranomainen vaatii lääkärintodistuksen? Miksi lääkärit ovat haluttomia sellaisia kirjoittamaan? Viranomainen koittaa pestä käsiään vastuusta, vaikka loppukädessä kellään muulla ei voi olla vastuuta luvan myöntämisestä kuin luvan myöntäneellä viranomaisella.

ithelog kirjoitti:Siitä perustuslain polkemisesta vielä sen verran, että käsittääkseni aseenkanto-oikeus on kirjattu perustuslakiin USA:ssa, ei Suomessa.


Olet käsittänyt väärin. Ei ollut puhe aseenkanto-oikeudesta vaan yhdistymisenvapaudesta. Ketään ei voida vaatia liittymään mihinkään seuraan. Se on perustuslain vastaista. Myös Suomen perustuslain.
"A tattooed madman, I am hell on wheels"
W.A.S.P - Mean Man
The secret of success is to offend the greatest number of people
Avatar
MadMan
 
Viestit: 1673
Liittynyt: Ke Kesä 02, 2004 1:33 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja ithelog » Ma Marras 16, 2009 12:05 am

MadMan kirjoitti:En väitä etteikö harrastuksen todistaminen olisi paikallaan. Ampumaseuraa siihen ei kuitenkaan tarvita ja seuraan kuulumisen vaatimus rikkoo yhdistymisenvapautta vastaan. Ja se on kirjattu Suomen perustuslakiin.

Ei ollut puhe aseenkanto-oikeudesta vaan yhdistymisenvapaudesta. Ketään ei voida vaatia liittymään mihinkään seuraan. Se on perustuslain vastaista. Myös Suomen perustuslain.


Tulkitset nyt kyllä lakia melkoisen erikoisesti. Samalla tulkinnalla osa kuntoklubeista (ne, jotka ei myy kertalippuja) olisi laittomia, koska jäseneksi on pakko liittyä jos haluaa käyttää salin laitteita. Aseseuran jäsenyys on täysin vastaava tilanne. Voit täysin vapaasti olla liittymättä seuraan, mutta silloin et myöskään saa seuraan liittymisestä seuraavia etuja, mikä tässä tapauksessa on todiste viranomaiselle harrastamisesta.

Oleellista tuossa viittaamassasi perustuslaissa on se, että voit vapaasti valita mihin aseseuraan kuulut. Tietyin edellytyksin voit jopa yrittää perustaa oman aseseuran jos nykyiset ei miellytä. Voit myöskin erota aseseurasta vaikka luvan aseelle saisit.

Mutta jos unohdetaan se seura hetkeksi. Miten todistaisit harrastavasi sellaista ammuntaa mikä perustelisi hakemasi asetyypin? Ammuntaa ei käsittääkseni voi harrastaa ilman asetta, joten sinun on täytynyt ampua jonkun toisen aseella niin monta kertaa, että sitä voisi kutsua harrastukseksi. Oletetaan edelleen, että tuo toinen ase on laillinen ja aseen haltijalla on aseenkantolupa. Onko tilanne nyt niin, että poliisi ei todisteeksi aseharrastuksesta hyväksy aseenkantoluvallisen ihmisen valaehtoista todistusta?
Suomalaiset ovat kansainvälistä kansaa. He välittävätkin kanssaihmisistä ilman ään pisteitä.
ithelog
 
Viestit: 455
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 12:53 am

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja Nuurori » Ma Marras 16, 2009 11:48 pm

Tälläiset keskustelut pitäisi siirtää foorumeille, missä keskustelijat haluavat muuttaa omaa mielipidettään. :wink:

Ei sillä, asia on tärkeä. Niin kauan sitä kannattaa rajoituksia muiden ihmisten vaarallisille ja tyhmille harrastuksille, kunnes sinun vaarallisia ja tyhmiä harrastuksiasi aletaan rajoittamaan.
Jos se maistuu paskalta, se ei ole suklaata. Space-jerusalem.com
Avatar
Nuurori
 
Viestit: 379
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 2:10 am
Paikkakunta: Herwood

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja Taustavoima » Ti Marras 17, 2009 1:10 pm

Nuurori kirjoitti:Niin kauan sitä kannattaa rajoituksia muiden ihmisten vaarallisille ja tyhmille harrastuksille, kunnes sinun vaarallisia ja tyhmiä harrastuksiasi aletaan rajoittamaan.
Hyvin totta. Onneksi minulla ei ole vaarallisia ja tyhmiä harrastuksia. :)
Blogini aiheita ovat kirjoittaminen ja kirjallisuus.
Avatar
Taustavoima
Moderaattori
 
Viestit: 1445
Liittynyt: Ti Syys 14, 2004 7:56 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja MadMan » La Joulu 19, 2009 9:27 am

ithelog kirjoitti:Mutta jos unohdetaan se seura hetkeksi. Miten todistaisit harrastavasi sellaista ammuntaa mikä perustelisi hakemasi asetyypin? Ammuntaa ei käsittääkseni voi harrastaa ilman asetta, joten sinun on täytynyt ampua jonkun toisen aseella niin monta kertaa, että sitä voisi kutsua harrastukseksi. Oletetaan edelleen, että tuo toinen ase on laillinen ja aseen haltijalla on aseenkantolupa. Onko tilanne nyt niin, että poliisi ei todisteeksi aseharrastuksesta hyväksy aseenkantoluvallisen ihmisen valaehtoista todistusta?


Nykyinen ampuma-aselaki ei yksiselitteisesti vaadi ampumaseuraan kuulumista. Jos viranomainen sellaista vaatii se on ristiriidassa perustuslain kanssa.
Sisäministeriön nykyinen ohjeistus vaatii harrastamista haettavan tyyppisellä aseella vähintään vuoden ajan, pari kertaa kuukaudessa. Yllättäen ampuma-aselaki ei tunne tälläisiä asetyyppi ja ja aktiivisuus vaatimuksia.
Sisäministeriön ohjeistuksella ei ole muutoinkaan mitään oikeudellista sitovuutta, tämän on jo todennut mm. apulaisoikeusasiamies.
Niin kauan kuin nykyinen ampuma-aselaki on voimassa, on sitä noudatettava, sisäministeriön ohjeet eivät ole eduskunnan säätämiä lakeja eivätkä voi ohittaa säädettyä lakia missään tapauksissa.
Niin miten todistan harrastukseni? Korostan ettei laki vaadi harrastamista samalla asetyypillä johon lupaa haetaan. Eikä seuraan kuulumista myöskään vaadita laissa (se olisi perustuslain vastaista).
Toimitin selvityksen harrastuksesta jonka oli allekirjoittanut ampumaseuran ja metsästysseuran jäsen. Siinä todistettiin että olin ampunut .357 magnum revolverilla sekä .45 kaliiperin pistoolilla useamman vuoden ajan.
Hain kuitenkin lupaa pienoispistooliin (.22). Ampuma-aselain mukaan tähän ei olisi estettä, koska aikaisempi harrastus on voinut olla mitä tahansa ampumaharrastusta.
Toimitin kaikki viranomaisen vaatimat todistukset mukaan lukien lääkärin todistuksen, jota jotkut lakiasiantuntijat pitävät laittomana (pyytää).
Hakemukseni hylättiin. Se ei ollut yllätys sillä Suomessa ei myönnetä nyt käsiase lupia, vaikka se rikkoisi lakia. Valitukseni on Hallinto-oikeuden käsittelyssä.
"A tattooed madman, I am hell on wheels"
W.A.S.P - Mean Man
The secret of success is to offend the greatest number of people
Avatar
MadMan
 
Viestit: 1673
Liittynyt: Ke Kesä 02, 2004 1:33 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja Yzneftamz » Ke Tammi 06, 2010 5:43 pm

Bongasinpa eilisestä Kalevasta otsikon, jonka mukaan poliisi käy haastattelemassa ja muutenkin tarkistelee aseenkantolupien haltijoita, joilla on rikosrekisteriä. Tämä on minun mielestäni oikea tapa ehkäistä ampuma-aserikoksia, toisin kuin lakien muuttaminen ja tiukentaminen ilman vastaavaa valvonnan lisäämistä. Miten muiden mielestä?

Edit: Linkki uutiseen: http://www.kaleva.fi/plus/Lahes-400_n-aseluvat-tarkastukseen/832440
"Why should the world exist without me? It's not fair!" --Kuja, Final Fantasy IX
Avatar
Yzneftamz
Red Mage
 
Viestit: 1352
Liittynyt: Pe Syys 05, 2003 7:39 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja SnowDog » To Tammi 07, 2010 10:43 am

Ehdottomasti askel järkevämpään suuntaan, mutta muistan että aiemmin (ainakin) oli puhetta siitä, että luvat voi mennä olikohan jo kolmesta ylinopeussakosta. Tämä on sitten taas jo aika naurettavaa. Rattijuopot, narkomaanit ja väkivaltarikolliset on tietty asia erikseen ja tuollaisilta luvat (ja aseet) pitääkin poistaa (tai ainakin vakavasti harkita asiaa, koska mikään ei ole ihan mustavalkoista).
"Tämä on tapa pelauttaa.
On useita tapoja pelauttaa, mutta tämä on minun tapani."

- Full Metal GM
Avatar
SnowDog
 
Viestit: 2311
Liittynyt: Ma Marras 22, 2004 5:34 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja Yzneftamz » To Tammi 07, 2010 12:39 pm

Toisaalta, ylinopeussakotkin viittaavat jo tiettyyn piittaamattomuuteen säännöistä (laeista, tässä tapauksessa), jonka voidaan hyvin helposti olettaa siirtyvän muuhunkin. Erityisesti jos sakkoja on useita ja/tai tullut lyhyen ajan sisällä. Täten jo niiden perusteella aseluvan evääminen on osaltaan perusteltua... Mutta minunkin mielestäni kyllä vain osaltaan.
"Why should the world exist without me? It's not fair!" --Kuja, Final Fantasy IX
Avatar
Yzneftamz
Red Mage
 
Viestit: 1352
Liittynyt: Pe Syys 05, 2003 7:39 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja SnowDog » To Tammi 07, 2010 12:56 pm

Totta tuokin ja sillähän sitä on myös perusteltu. Toisaalta pitäisi ottaa huomioon missä ylinopeus on tapahtunut, paljonko sitä on ollut jne. Tietty vain osa ylinopeuksista saadaan kirjattua, mutta kuitenkin. Jos joku on ihan kahjo liikenteessä, niin kertoohan se tietysti jotain henkilöstä muutenkin. Toisaalta jos tyyppi ajaa muun liikenteen kanssa samaa nopeutta (ylinopeutta), niin tuokin pitäisi ottaa huomioon. Älytön poukkoilu kaistalta toiselle on sitten asia erikseen :P
"Tämä on tapa pelauttaa.
On useita tapoja pelauttaa, mutta tämä on minun tapani."

- Full Metal GM
Avatar
SnowDog
 
Viestit: 2311
Liittynyt: Ma Marras 22, 2004 5:34 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ampuma-aseita

ViestiKirjoittaja Wnaheck » La Helmi 20, 2010 8:55 pm

Hieman yllätyin löytäessäni tällaisen ketjun rooli- ynnä muihin peleihin keskittyvältä foorumilta. Toisaalta aika monella suomalaisella on ollut jonkinlaisia kokemuksia nykyaikaisista aseista. Vaihdanpa ainakin omalta osaltani keskustelun suunnan takaisin suurin piirtein ketjun aloittajan mukaiseksi, sillä olen jo melko kyllästynyt nykyiseen aselupasekoiluun.

Omasta asekaapista löytyy tällä hetkellä:
9x19 pistooli CZ 75 SP-01 Shadow
7,62x53R kivääri M/39 Ukko-Pekka
7,62x54R kivääri Tigr
.223Rem kivääri Steyr AUG-A2SA

Lisäksi PV ja kaverit ovat tarjonneet monia muita kokeiltavaksi/käyttöön. Lista on aika pitkä.

Mieleenpainuvimmat aseet ovat varmaankin olleet Rheinmetallin 120 L/44 ja Shipunovin 2A42. Bushmaster II Mk44 varmaankin pääsee samaan sarjaan sitten joskus.

W
Wnaheck
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Helmi 16, 2010 7:28 pm

Edellinen

Paluu Muu keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron