[Ars Harnica Rule System] Perusteet

Tältä alueelta löydät avun pelimaailmasi, larppisi tai muun projektisi suunnitteluun. Kysy tarkkoja kysymyksiä, odota selkeitä vastauksia.

[Ars Harnica Rule System] Perusteet

ViestiKirjoittaja Kointähti » To Touko 31, 2012 9:18 am

Ars Harnica on yhdistelmä Ars Magica 5th editionia ja HarnMaster 3rd editionia. Tarkoituksena on luoda
1) Yksi yhteinen sääntöjärjestelmän perusta, jota voi käyttää niin myyttisellä keskiajalla kuin Harnin fantasiamaailmassakin (HarnWorld)
2) Erillissäännöt, jotka huomioivat myyttisen keskiajan ja Harnin eron.

Miksi tällaiselle projektille olisi tarvetta?
-Ars Magica keskittyy säännöissään mahtavia taikavoimia käyttäviin maageihin, ja jättää tavalliset ihmiset vähemmälle huomiolle
-HarnMaster on muutamista onnistuneista piirteistään huolimatta sekä laajuudeltaan että sisäiseltä rakenteeltaan Ars Magicaa heikommalla pohjalla

Ars Harnica painottuu Ars Magican sääntöihin erittäin pitkälle
-Taikuusjärjestelmään en koske pitkällä tikullakaan! (No ehkä hammastikulla...)
-Kykyjärjestelmän on tarkoitus muuttua siten, että Ability jakautuu kahteen komponenttitasoon, jotka ovat Yleistaito ja Erilliskyky. Jokainen erillistaito jakautuu siis useiksi erilliskyvyiksi. (Tarkemmin asiasta omassa ketjussaan)
-Erillissääntöjä joutuu luomaan lähinnä Harnin käyttäjille. Esimerkiksi Harnin polyteistinen luonne eroaa merkittävästi myyttisen keskiajan monoteismista.

Ars Harnican heikkous on tietysti siinä, että saatavilla olevaa valmista materiaalia joutuu työstämään. Tätä ongelmaa lievittää se, että perinteisesti HarnWorld ja HarnMaster on pidetty erillään. Lisäksi Ars Magicaan nähden muutosten haittavaikutukset pyritään minimoimaan.
Kointähti
 
Viestit: 14
Liittynyt: To Touko 31, 2012 6:22 am
Paikkakunta: Tampere

Paluu Projektihautomo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron