Thaumin Tuherruksia

Tuo esille omia tekstejäsi, taidettasi tai muuta osaamistasi muiden arvioitavaksi.

Valvoja: Leona Furmy

Thaumin Tuherruksia

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ke Syys 05, 2007 9:37 pm

Elikkä tuollaisia on nyt tullut väännettyä. En ole vähään aikaan piirrellyt, kun aina alkaa ottaa pannuun oma kädenjälki. Mutta nyt on saanut jotain aikaiseksi.
Kuvat on ihan normaalisti piirretty lyijykynällä ja/tai mustekynällä ja "pikkasen" Photoshopattu joko minun tai avokkini Samaelin toimesta :cool:

Eli tömmöstä:

Malkavian eph Masqu-kamppiksesta:
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... ler001.jpg

Brutaali, Brujah primogen
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... ali002.jpg

Sheriffi Adrian Crusti, Ventrue
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... ffiLAW.jpg

Ja Samaelin näkemys hahmostaan, Toreadorista (yksi monista näkemyksistä :cool: ) :
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... oon001.jpg


Ja Praedorin piraatti-kamppiksesta:

Pelaajan veli
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... samael.jpg

Kirkon ritari
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... ato001.jpg

--EDIT--

Olisi mukava saada kommentteja, koska tuntuu siltä, että vain Erittäin Lahjakkaat piirtäjät noteerataan, ja "normi"-piirtäjiä pidetään "turhina". Piirrän vain omaksi huvikseni ja rakentavaa olisi kuulla yleisön arvosteluja. Enhän periaatteessa tiedä onko kuvani hyviä, kohtalaisia, huonoja tai umpisurkeita, sillä nettihän on pullollaan aivan loistavia kuvia, joiden rinnalla vertailu on ainakin itsellä hankalaa. Periaatteessa masentaa nähdä helkutin hyviä piirtäjiä ja heidän töitään, ja se laskee inspiraatiota melko paljon. Harjoitus tekee mestarin, ja jokainen ei ole lahjakkuus luonnostaan.

Eli, kommentteja pyydän. Kiitos.
saya menjalani kehidupan sebagai ☆Vampir Cyber☆
http://cradleofrabies.blogspot.com/
Avatar
Thaumiel_Nerub
 
Viestit: 514
Liittynyt: Ti Tammi 30, 2007 11:11 am
Paikkakunta: Pohjois-Satakunta =)

ViestiKirjoittaja Mr. Crowley » To Syys 06, 2007 4:52 pm

Piirustusjälki on mukavan rouheaa, mittasuhteet (mikäli niistä joku nyt välittää) ovat ihan ok ja kuvista löytyy useita hyviä yksityiskohtia. Erityisesti pidän brustaalin tyylin karheudesta, se on jotenkin melkein puupiirrosmainen. Ehkä voisit kokeilla joitain rohkeampia asentoja tai kuvakulmia kolmiulotteisuuden lisäämiseksi (minäkin joudun muistuttamaan itseäni tästä).

Rehellisesti sanottuna (ethän pahastu) photoshoppaus on näissä kuvissa ollut enemmän haitaksi kuin hyödyksi, kuten usein on, ellei ole h-vetin taitava photoshopin käyttäjä tai pidättäydy hyvin yksinkertaisissa värikentissä. Hyvä ja kiinnostava kynänjälkesi hautautuu hailakoihin photari-varjostuksiin ja -värityksiin, varsinin Kirkon ritarissa. Suosittelisin tekemään varjostukset perinteisenä käsityönä. Jos kuitenkin haluat käyttää photaria (pakkohan se on, jos haluaa harjoitella sitä), yksi "kikka" on kopioida lineartti eli kynänjälki omalle layerilleen ja nostaa se sitten päällimmäiseksi. Näin piirrustusjäki tulee selkeästi näkyville, kunhan photariväritys ei ole liian tummaa.

Toivottavasti tässä kommentissa oli joitain rakentavia aineksia! :)
Avatar
Mr. Crowley
 
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2005 11:55 pm
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Syys 07, 2007 1:59 pm

Tietenkään en pahastu kommeneista. Siksihän noita kuvia laitin, että voisin kehittyä/tiedän missä on vikaa ja missä ei. Vaikka olisin maailman p****n piirtäjä, varmaan piirtäisin silti omaksi huvikseni :wink:

Rohkeammat asennot... Olen kyllä itsekin ajatellut, että piirustuksiin tulisi enemmän eloa, jos kaikki eivät olisi edestä tai melkein edestä tököttäviä pökkelöitä. Pitänee ruveta rohkeasti hahmottelemaan eri asentoja. Kuitenkin kun kotoa löytyy sellainen puinen mallinukke.

Nii-i. Photari on sellainen, mitä juuri en osaa käyttää, ja se vaatii harjoitusta. Niitähän on aivan upeita kuvia tehty Photarilla, enkä edes pyri jäljittelemään niitä. Olen (laiska) huono tekemään varjostuksia, varsinkin jos käytän tussia. En pidä liian tummista kuvista (eli osaa tehdä sellaisia á Frank Miller).

Pitääpä kokeilla tuota "lineartin" kopioimista omalle layerille!

Tack!

(Hyvähän taiteilijan itse on puhua siinä :wink: )
saya menjalani kehidupan sebagai ☆Vampir Cyber☆
http://cradleofrabies.blogspot.com/
Avatar
Thaumiel_Nerub
 
Viestit: 514
Liittynyt: Ti Tammi 30, 2007 11:11 am
Paikkakunta: Pohjois-Satakunta =)

ViestiKirjoittaja Raaah » Su Syys 09, 2007 1:43 pm

Tuosta "omaksi hyviksi piirtämisestä" innostuin kommentoimaan, että eihän tässä tapauksessa piirtämistä ole tapahtunut vain omaksi huviksi. Kuvillahan on selkeä käyttöarvo pelatessa.

Ehkä siksi kuvissasi on jotain kiinnostavaa ja katsomisen arvoista, vaikka itse pitäisit itseäsi miten kehnona piirtäjänä tahansa. Niillä on jokin tietty lähtökohta ja jokin tavoite mihin piirtäessä on pyritty. Tietämättä tarkemmin kampanjoistanne, kuvista välittyy vaikutelma, että tavoitteet on saavutettu.

Vaikka värityksestä olen samaa mieltä kuin Mr. Crowley, ei se välttämättä kuvia pahenna. Ne tuovat kuvalle lisäarvoa, jos niitä ajattelee esim. konseptitaiteena, jonka tarkoitus ei ole ensisijaisesti olla hyvän näköistä. On siis aivan käyttötarkoituksesta kiinni, millä perustein kuvaa arvioidaan (tai pitäisi arvioida).

Piirrät kasvot ja ilmeet hyvin eloistasti. Samoin sormet ja niiden asennot, kädet ja hahmojen yleisasennot ovat uskottavia. Sen sijaan anatomiset yksityiskohdat, kuten kyynärpäiden/kyynärtaipeen sijainti, hartiat ja ruumiinosien mittasuhteet toisiinsa verrattuna eivät aivan natsaa kaikissa kuvissa. Kuitenkin kokonaisvaltaisesti kuvia katsoessa ne vaikuttavat osin myös tyylikeinoilta: näin on piirretty tietoisesti. Mieleeni tulee jotain Tank Girlin tyylistä pelkistystä/liioittelua. Samaan aikaan realistista ja tyyliteltyä.

Hahmojen eloisuuden kannalta sinun ei tarvitsisi kiirehtiä niitä monimutkaisempia asentoja mitä Mr. Crowley ehdotti. Mutta, jos pystyt hanskaamaan muutamia kehityskohteita yhtä aikaa niin siitä vaan. Minusta sinun olisi hyvä käyttää aikaa piirtämisen suunnitteluun ja viimeistelyyn. Kuvat näyttävät siltä, että alat piirtää ilman suurempia hahmotteluja ja annat sitten kynän heilua juurikaan jälkeä korjailematta. Tämä on tietenkin vain oletus, jonka valmiista kuvista teen, joten voin olla väärässä. Jos käyttäisit aikaa piirtäessä kuvien "tutkimiseen" piirtäessä, voisit havaita anatomisia, kuvakulmiin liittyiviä tai piirrosteknisiä kömmähdyksiä, jotka pystyisi siinä vaiheessa vielä korjaamaan.

Minulle tulee kuvista sellainen mielikuva, että sinulla on hyvä mielikuvitus, niin että voit päässäsi nähdä miltä piirroksen tulisi näyttää. Et vain pääse haluamaasi lopputulokseen. Tähän en osaa antaa muuta ohjetta kuin harjoittelemisen, eli piirrä enemmän ja vielä vähän lisää. Ei itseään piippuun tarvitse ajaa, mutta pitkän linjan projektina tämä on otettava. Samalla kun pyrit tietoisesti kehittämään itseäsi, eli haet kuvista virheitä ja kohtia, joihin et ole tyytyväinen, voit tehostaa kehittymistäsi.

Katsoisin, että sinulla on lahjoja piirtämisessä, mutta tekniikka vaatii hiomista. Niin piirrosjäljen tekniikka kuin koko piirtämisprosessin tekniikka.

Vaikka taisin saada koko homman kuulostamaan kovin vakavalta, en sitä tarkoittanut. Koskaan ei kannata hyvää harrastusta pilata liialla yrittämisellä. Siinä menee maku koko hommasta.

Se piti vielä sanoa, että taitaa kaikia piirtäjiä ottaa aika ajoin pannuun se oma kädenjälki. Se ei siis kelpaa perusteeksi olla piirtämättä :)

Laitahan lisää kuvia näytille kun niitä syntyy. Ajattele niitä vaikka palkkiona meille kommenteista, niin saat hyvän syyn piirtää lisää!
Raaah
 
Viestit: 109
Liittynyt: To Joulu 23, 2004 1:43 pm
Paikkakunta: Lahti

Uusia kuvia!!!

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » To Syys 13, 2007 5:24 pm

Täytyy sanoa, että oikeassa olit noista kommenteitasi...
Pitää ottaa neuvoista vaarin, ihan vakavasti.
Jos täällä on halukkaita, niin tietysti voin laittaa myöhemminkin kuvia lisää. aluksi vain tuntui siltä, että miksi nähdä vaivaa, eihän ketään kiinnosta täällä toisten piirustukset :?

Kiitos oikein paljon, ja seuraavaa inspiraatiota odottaessa!

--edit--

Taidanpa nyt heti laittaa pari kuvaa... nämä ovat kylläkin hieman vanhempia, mutta menkööt...

Brujah bisneslady. Keväällä tuherrettu, mutta nyt löysi paikkansa kamppiksesta.
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... eslady.jpg

Vanhempi kuva... jotain mitä lie perverssiä angstia ollut.
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... T/Guts.jpg

Myöskin vanhempi kuva. "Random" MaLkAvIaN keskiajalta.
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... ughter.jpg

Harvemmin tulee miekkoja tai aseita piirrettyä, mutta tässä on yksi test test.
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... ord001.jpg

Ja ihanan naiseni pyynnöstä, pari hänenkin kuvaa arvosteltavaksi, eli Countess Samaelin töherryksiä :cool:

Vampire kampanjan Toreador-hahmo. Piirretty hampurilaiskuponkien taustapuolelle:
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... otret1.jpg :shock:

Praedor kamppiksesta hahmo Jezebel ja hänen herttuansa Musta Surma:
http://www.freewebs.com/cradleofrabies- ... Horses.jpg

Duollaisia dälläkertaa. Pitää laittaa sitten uusia kuvia, kun niitä syntyy (julkaisukelpoisia, tai edes sinnepäin.)

Ja koska en osaa tehdä toimivia tällaisia linkkejä, niin ne näyttää tuollaisilta typeriltä. Mieluummin tietysti linkki olisi kuvan nimi, eikä osoite http:// pötkylä...
saya menjalani kehidupan sebagai ☆Vampir Cyber☆
http://cradleofrabies.blogspot.com/
Avatar
Thaumiel_Nerub
 
Viestit: 514
Liittynyt: Ti Tammi 30, 2007 11:11 am
Paikkakunta: Pohjois-Satakunta =)


Paluu Omat tuotokset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron