Myytti

Monipuolisesti keskustelua kortti-, lauta-, miniatyyri- ja seurapeleistä.

Myytti

ViestiKirjoittaja Kuusikeiju » Ti Marras 17, 2009 6:16 pm

Sain tuossa käsiini tämmöisen uuden suomalaisen lauta/korttipelin kuin Myytti, Väinämöisen tarina.

Onkos joku pelannut? Uudeksi suomalaispeliksi peli on suorastaan hämmästyttävän innovatiivinen osittain läpinäkyvine kortteineen. Pelin idea on kilpailla siitä, kuka pelaajista tekee päheimmän näköisiä taideteoksia Väinämöisestä. Taustatarina ei juuri mekaniikassa näy, sillä lähtökohtaisesti Väinämöisitä tulee sitä hienompia (yleisön mielestä), mitä enemmän niissä on ulkomaisia vaikutteita ja sitä kehnompia, mitä enemmän taiteilijat ovat aikaansa edellä.

Käytännössä testipelissä mekaniikka oli lopulta niin sulavaa ja helppoa, että peri muistuttaa viihdearvoltaan mielestäni eniten suurta Dalmutia. Pelaajamääräkin on taipuisa 2-5. Säännöt vaikuttivat alkuun hiukan hankalilta oppia, mutta kun ne oli sisäistänyt, meininki onkin yksinkertaista ja nopeaa, samoin pisteytys.

Tiedän, että näitä on markkinoitu etenkin kouluille, mutta kyljessä on myös Lautapelit.fin logo, joten sieltä peliä luulisi saavan. Onko muilla kokemuksia?
Kansallisella mytologialla tusinafantasiaa vastaan: http://www.roudanmaa.tk/
Avatar
Kuusikeiju
 
Viestit: 504
Liittynyt: La Kesä 12, 2004 3:41 pm
Paikkakunta: Hattula

Re: Myytti

ViestiKirjoittaja LeGrey » Ke Touko 05, 2010 12:33 pm

Tuli viimein testattua muutama viikko sitten.

Sopii varsin mukavasti pidemmän lautapeli-illan alkupalaksi. Melko nopea tosiaan pelata, kun säännöt vain oppii. "Idea!"-kortteja, joilla saa tehtailtua hieman ylimääräistä, on mielestäni ehkä liian paljon pelissä, mutta mikäpä estää niitä itse vähentämästä. Hauska idea kyllä kaikin puolin ja tuleepa samalla opittua uusia asioita taidehistorian puolelta.
Aina täytyy olla ikuisuusprojekti.
"Jos et seivaa, et voi voittaa." -NecroJ
Avatar
LeGrey
 
Viestit: 301
Liittynyt: Pe Kesä 18, 2004 3:00 pm
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Myytti

ViestiKirjoittaja Iso Vihree » Ke Touko 05, 2010 1:34 pm

Pelasin itsekin viikonloppuna. Oli oikein viihdyttävä kokemus ja lapsetkin pystyivät nopeasti omaksumaan säännöt. Idea-kortit ovat ehdottomasti pelin suola. Mielestäni niitä on juuri sopivasti. Pelin pedagoginen puolikin toimii erinomaisesti. Kuvien avulla näkee helposti, miten vaikutteet vaikuttavat.
Iso Vihree
 
Viestit: 50
Liittynyt: La Elo 29, 2009 7:42 am


Paluu Strategiapelit ja -pelaaminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron